Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

8χρονο ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ


ΑΠΟ        magnesianews.gr

Έχασε τη «μάχη» με τον θάνατο, τα ξημερώματα, το 8χρονο «αγγελούδι», που χτύπησε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης σε προαύλιο σχολείου στη γειτονιά των παππούδων του και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο μαθητής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στην Αγία Παρασκευή, Νίκος Τσιλοπάνος, έπαιζε με τον αδελφό του και άλλα παιδάκια στο προαύλιο του 24ου Δ.Σ. στη συνοικία Χρυσοχοΐδη, όταν, έπεσε από ύψος περίπου 4,5 μέτρων, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα.

Το οκτάχρονο παιδί, μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, νωρίς το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή. Το οκτάχρονο αγοράκι είχε έναν αδελφό που πηγαίνει στην Α’ Δημοτικού.

Συγκλονισμένοι
Συγκλονισμένος από την απώλεια, ο Θανάσης Ζαβός διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, δήλωσε ότι ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες για το τραγικό γεγονός.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες στην οικογένεια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με τους σχολικούς συμβούλους, ενώ ενημερωνόμασταν κάθε μέρα από την οικογένεια», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, που εξέφρασε τη βαθειά του θλίψη, ως σχολική κοινότητα και οικογένεια, για το πνευματικό τους παιδί.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαβό «έχουμε μεγάλη ευθύνη στη διαχείριση τόσο στο ψυχολογικό , όσο και στο συναισθηματικό κομμάτι, πρωτίστως της οικογένειας και του μικρού αδελφού του, που είναι μαθητής της πρώτης Δημοτικού στο ίδιο σχολείο, αλλά και των συμμαθητών του».

Ο διευθυντής ήρθε σε επαφή με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών) και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για τη στήριξη της οικογένειας και των μαθητών, αλλά και των δασκάλων, που βιώνουν όλοι το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου