Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Για ΣΑΜΟ δρομολόγηση του «Ιεράπετρα» απο kathimerini.gr

ΑΠΟ   ΤΑ  ΣΑΛΟΝΙΑ   ΣΤΑ   ΚΑΤΩΓΙΑ   ΝΕ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΤΙΜΗ   ΠΑΡΑΚΑΛΩ

 
Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Ικαρίας, Σάμου και Φούρνων για τη δρομολόγηση του «Ιεράπετρα»
Τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Ικαρίας της Σάμου και των Φούρνων, έχει προκαλέσει η αντικατάσταση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways με το πλοίο «Ιεράπετρα» της ΑΝΕΚ που, όπως αναφέρουν, είναι πιο παλιό και αργό και θα συνδέει ακτοπλοϊκά και τα τρία νησιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το «Νήσος Μύκονος», θα λείψει από τη γραμμή περίπου τέσσερις μήνες, καθώς θα πρέπει να κάνει την καθιερωμένη ετήσια συντήρησή του, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες και στη συνέχεια να αντικαταστήσει για άλλους δύο μήνες το άλλο πλοίο της HSW, το «Νήσος Χίος» που θα προχωρήσει και αυτό σε δεξαμενισμό.
Το θέμα έθεσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Α.Γεωργιάδη, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και οι δήμαρχοι των τριών νησιών, οι οποίοι του ζήτησαν αν υπάρχει η δυνατότητα να δρομολογηθεί στη γραμμή ένα πολύ νεότερο πλοίο, καθώς, όπως σημείωσαν, το «Ιεράπερα» είναι 36χρόνων και πολύ αργό.
Από την πλευρά ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι αξιόπλοο καθώς έχει όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, αλλά είπε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στην εταιρεία.
Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ναυτεργατικά σωματεία και σύλλογοι της Ικαρίας και των Φούρνων έχουν προγραμματίσει να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο προβλήτα που δένει το πλοίο «Ιεράπετρα» και να εμποδίσουν τον απόπλου του για το πρώτο ταξίδι προς Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου